македонски » англиски UK   голем – мал


68 [шеесет и осум]

голем – мал

-

+ 68 [sixty-eight]

+ big – small

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish UK
голем и мал bi- a-- s---l +
Слонот е голем. Th- e------- i- b--. +
Глушецот е мал. Th- m---- i- s----. +
   
темен и светол da-- a-- b----t +
Ноќта е темна. Th- n---- i- d---. +
Денот е светол. Th- d-- i- b-----. +
   
стар и млад ol- a-- y---g +
Нашиот дедо е многу стар. Ou- g---------- i- v--- o--. +
Пред 70 години беше уште млад. 70 y---- a-- h- w-- s---- y----. +
   
убав и грд be------- a-- u--y +
Пеперутката е убава. Th- b-------- i- b--------. +
Пајакот е грд. Th- s----- i- u---. +
   
дебел и слаб / тенок fa- a-- t--n +
Жена со 100 килограми е дебела. A w---- w-- w----- a h------ k---- i- f--. +
Маж со 50 килограми е слаб. A m-- w-- w----- f---- k---- i- t---. +
   
скап и евтин ex------- a-- c---p +
Автомобилот е скап. Th- c-- i- e--------. +
Весникот е евтин. Th- n-------- i- c----. +