македонски » англиски UK   треба / има потреба – сака


69 [шеесет и девет]

треба / има потреба – сака

-

69 [sixty-nine]

to need – to want to

69 [шеесет и девет]

треба / има потреба – сака

-

69 [sixty-nine]

to need – to want to

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish UK
Ми треба кревет. I n--- a b--.
Сакам да спијам. I w--- t- s----.
Има ли овде кревет? Is t---- a b-- h---?
   
Ми треба лампа. I n--- a l---.
Сакам да читам. I w--- t- r---.
Има ли овде една лампа? Is t---- a l--- h---?
   
Ми треба телефон. I n--- a t--------.
Сакам да телефонирам. I w--- t- m--- a c---.
Има ли овде телефон? Is t---- a t-------- h---?
   
Ми треба камера. I n--- a c-----.
Сакам да фотографирам. I w--- t- t--- p----------.
Има ли овде камера? Is t---- a c----- h---?
   
Ми треба компјутер. I n--- a c-------.
Сакам да испратам една E-mail порака. I w--- t- s--- a- e----.
Има ли овде компјутер? Is t---- a c------- h---?
   
Ми треба пенкало. I n--- a p--.
Сакам да напишам нешто. I w--- t- w---- s--------.
Има ли овде лист хартија и пенкало? Is t---- a s---- o- p---- a-- a p-- h---?