македонски » англиски UK   нешто сака


70 [седумдесет]

нешто сака

-

70 [seventy]

to like something

70 [седумдесет]

нешто сака

-

70 [seventy]

to like something

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish UK
Сакате ли да пушите? Wo--- y-- l--- t- s----?
Сакате ли да танцувате? Wo--- y-- l--- t- d----?
Сакате ли да се прошетате? Wo--- y-- l--- t- g- f-- a w---?
   
Јас сакам да пушам. I w---- l--- t- s----.
Сакаш ли една цигара? Wo--- y-- l--- a c--------?
Тој сака запалка. He w---- a l----.
   
Сакам да се напијам нешто. I w--- t- d---- s--------.
Сакам да јадам нешто. I w--- t- e-- s--------.
Сакам малку да се одморам. I w--- t- r---- a l-----.
   
Сакам да Ве прашам нешто. I w--- t- a-- y-- s--------.
Сакам да Ве замолам за нешто. I w--- t- a-- y-- f-- s--------.
Сакам да Ве поканам за нешто. I w--- t- t---- y-- t- s--------.
   
Што сакате, молам? Wh-- w---- y-- l---?
Сакате ли кафе? Wo--- y-- l--- a c-----?
Или повеќе сакате чај? Or d- y-- p----- a t--?
   
Сакаме да патуваме накај дома. We w--- t- d---- h---.
Сакате ли такси? Do y-- w--- a t---?
Вие сакате да телефонирате. Th-- w--- t- m--- a c---.