македонски » англиски UK   нешто сака


71 [седумдесет и еден]

нешто сака

-

71 [seventy-one]

to want something

71 [седумдесет и еден]

нешто сака

-

71 [seventy-one]

to want something

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish UK
Што сакате? Wh-- d- y-- w--- t- d-?
Сакате ли да играте фудбал? Do y-- w--- t- p--- f------- / s----- (a-.)?
Сакате ли да си ги посетите пријатели? Do y-- w--- t- v---- f------?
   
сака to w--t
Не сакам да задоцнам. I d---- w--- t- a----- l---.
Не сакам да одам таму. I d---- w--- t- g- t----.
   
Сакам да си одам дома. I w--- t- g- h---.
Сакам да останам дома. I w--- t- s--- a- h---.
Сакам да бидам сам / сама. I w--- t- b- a----.
   
Сакаш ли да останеш овде? Do y-- w--- t- s--- h---?
Сакаш ли да јадеш овде? Do y-- w--- t- e-- h---?
Сакаш ли да спиеш овде? Do y-- w--- t- s---- h---?
   
Сакате ли да тргнете утре? Do y-- w--- t- l---- t-------?
Сакате ли да останете до утре? Do y-- w--- t- s--- t--- t-------?
Сакате ли сметката да ја платите утре? Do y-- w--- t- p-- t-- b--- o--- t-------?
   
Сакате ли во диско? Do y-- w--- t- g- t- t-- d----?
Сакате ли во кино? Do y-- w--- t- g- t- t-- c-----?
Сакате ли во кафуле? Do y-- w--- t- g- t- a c---?