македонски » англиски UK   нешто мора


72 [седумдесет и два]

нешто мора

-

+ 72 [seventy-two]

+ to have to do something / must

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish UK
мора mu-t +
Морам да го испратам писмото. I m--- p--- t-- l-----. +
Морам да го платам хотелот. I m--- p-- t-- h----. +
   
Мораш да станеш рано. Yo- m--- g-- u- e----. +
Мораш да работиш многу. Yo- m--- w--- a l--. +
Мораш да бидеш точен. Yo- m--- b- p-------. +
   
Тој мора да наполни бензин. He m--- f--- / g-- p----- / g-- g-- (a-.). +
Тој мора да го поправи автомобилот / возилото. He m--- r----- t-- c--. +
Тој мора да го измие автомобилот / возилото. He m--- w--- t-- c--. +
   
Таа мора да пазарува. Sh- m--- s---. +
Таа мора да го чисти станот. Sh- m--- c---- t-- a--------. +
Таа мора да ги пере алиштата. Sh- m--- w--- t-- c------. +
   
Ние мораме веднаш да одиме на училиште. We m--- g- t- s----- a- o---. +
Ние мораме веднаш да одиме на работа. We m--- g- t- w--- a- o---. +
Ние мораме веднаш да одиме на лекар. We m--- g- t- t-- d----- a- o---. +
   
Вие морате да го чекате автобусот. Yo- m--- w--- f-- t-- b--. +
Вие морате да го чекате возот. Yo- m--- w--- f-- t-- t----. +
Вие морате да го чекате таксито. Yo- m--- w--- f-- t-- t---. +