македонски » англиски UK   нешто смее


73 [седумдесет и три]

нешто смее

-

+ 73 [seventy-three]

+ to be allowed to

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish UK
Смееш ли веќе да возиш автомобил? Ar- y-- a------ a------ t- d----? +
Смееш ли веќе да пиеш алкохол? Ar- y-- a------ a------ t- d---- a------? +
Смееш ли веќе сам / сама да патуваш во странство? Ar- y-- a------ a------ t- t----- a----- a----? +
   
смее ma- / t- b- a-----d +
Смееме ли овде да пушиме? Ma- w- s---- h---? +
Смее ли овде да се пуши? Is s------ a------ h---? +
   
Може ли да се плати со кредитна картичка? Ma- o-- p-- b- c----- c---? +
Може ли да се плати со чек? Ma- o-- p-- b- c----- / c---- (a-.)? +
Може ли да се плати само во готово? Ma- o-- o--- p-- i- c---? +
   
Смеам ли само да телефонирам? Ma- I j--- m--- a c---? +
Смеам ли само да прашам нешто? Ma- I j--- a-- s--------? +
Смеам ли само да кажам нешто? Ma- I j--- s-- s--------? +
   
Тој не смее да спие во паркот. He i- n-- a------ t- s---- i- t-- p---. +
Тој не смее да спие во автомобилот. He i- n-- a------ t- s---- i- t-- c--. +
Тој не смее да спие на железничката станица. He i- n-- a------ t- s---- a- t-- t---- s------. +
   
Смееме ли да седнеме? Ma- w- t--- a s---? +
Смееме ли да го добиеме менито? Ma- w- h--- t-- m---? +
Смееме ли да платиме одвоено? Ma- w- p-- s---------? +
   
Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/0/c/2/50languages.com/httpd.www/common/languages.php on line 295