македонски » англиски UK   нешто појаснува / образложува 1


75 [седумдесет и пет]

нешто појаснува / образложува 1

-

75 [seventy-five]

giving reasons 1

75 [седумдесет и пет]

нешто појаснува / образложува 1

-

75 [seventy-five]

giving reasons 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish UK
Зошто не доаѓате? Wh- a----- y-- c-----?
Времето е лошо. Th- w------ i- s- b--.
Не доаѓам, бидејки времето е лошо. I a- n-- c----- b------ t-- w------ i- s- b--.
   
Зошто тој не доаѓа? Wh- i---- h- c-----?
Тој не е поканет. He i---- i------.
Тој не доаѓа, бидејки не е поканет. He i---- c----- b------ h- i---- i------.
   
Зошто ти не доаѓаш? Wh- a----- y-- c-----?
Јас немам време. I h--- n- t---.
Јас не доаѓам, бидејки немам време. I a- n-- c----- b------ I h--- n- t---.
   
Зошто не останеш? Wh- d---- y-- s---?
Морам уште да работам. I s---- h--- t- w---.
Јас не останувам, бидејки морам уште да работам. I a- n-- s------ b------ I s---- h--- t- w---.
   
Зошто веќе си одите? Wh- a-- y-- g---- a------?
Јас сум уморен / уморна. I a- t----.
Си одам, бидејки сум уморен / уморна. I’- g---- b------ I-- t----.
   
Зошто веќе заминувате? Wh- a-- y-- g---- a------?
Доцна е веќе. It i- a------ l---.
Јас заминувам, бидејки е веќе доцна. I’- g---- b------ i- i- a------ l---.