македонски » англиски UK   нешто појаснува / образложува 2


76 [седумдесет и шест]

нешто појаснува / образложува 2

-

+ 76 [seventy-six]

+ giving reasons 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish UK
Зошто не дојде? Wh- d----- y-- c---? +
Бев болен / болна. I w-- i--. +
Јас не дојдов, бидејки бев болен / болна. I d----- c--- b------ I w-- i--. +
   
Зошто таа не дојде? Wh- d----- s-- c---? +
Таа беше уморна. Sh- w-- t----. +
Таа не дојде, бидејки беше уморна. Sh- d----- c--- b------ s-- w-- t----. +
   
Зошто тој не дојде? Wh- d----- h- c---? +
Тој немаше желба. He w----- i---------. +
Тој не дојде, бидејки немаше желба. He d----- c--- b------ h- w----- i---------. +
   
Зошто вие не дојдовте? Wh- d----- y-- c---? +
Нашиот автомобил е расипан. Ou- c-- i- d------. +
Ние не дојдовме, бидејки нашиот автомобил е расипан. We d----- c--- b------ o-- c-- i- d------. +
   
Зошто луѓето не дојдоа? Wh- d----- t-- p----- c---? +
Тие го пропуштија возот. Th-- m----- t-- t----. +
Тие не дојдоа, бидејки го пропуштија возот. Th-- d----- c--- b------ t--- m----- t-- t----. +
   
Зошто ти не дојде? Wh- d----- y-- c---? +
Јас не смеев. I w-- n-- a------ t-. +
Јас не дојдов, бидејки не смеев. I d----- c--- b------ I w-- n-- a------ t-. +
   
Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/0/c/2/50languages.com/httpd.www/common/languages.php on line 295