македонски » англиски UK   нешто појаснува / образложува 3


77 [седумдесет и седум]

нешто појаснува / образложува 3

-

+ 77 [seventy-seven]

+ giving reasons 3

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish UK
Зошто не ја јадете тортата? Wh- a----- y-- e----- t-- c---? +
Јас морам да ослабам. I m--- l--- w-----. +
Јас не ја јадам, бидејки морам да ослабам. I’- n-- e----- i- b------ I m--- l--- w-----. +
   
Зошто не го пиете пивото? Wh- a----- y-- d------- t-- b---? +
Јас морам уште да возам. I h--- t- d----. +
Јас не го пијам, бидејки морам уште да возам. I’- n-- d------- i- b------ I h--- t- d----. +
   
Зошто не го пиеш кафето? Wh- a----- y-- d------- t-- c-----? +
Тоа е студено. It i- c---. +
Јас не го пијам, бидејки е студено. I’- n-- d------- i- b------ i- i- c---. +
   
Зошто не го пиеш чајот? Wh- a----- y-- d------- t-- t--? +
Немам шеќер. I h--- n- s----. +
Јас не го пијам, бидејки немам шеќер. I’- n-- d------- i- b------ I d---- h--- a-- s----. +
   
Зошто не ја јадете супата? Wh- a----- y-- e----- t-- s---? +
Јас не ја нарачав. I d----- o---- i-. +
Јас не ја јадам, бидејки не ја нарачав. I’- n-- e----- i- b------ I d----- o---- i-. +
   
Зошто не го јадете месото? Wh- d---- y-- e-- t-- m---? +
Јас сум вегетаријанец. I a- a v---------. +
Јас не го јадам, бидејки сум вегетаријанец. I’- n-- e----- i- b------ I a- a v---------. +