македонски » англиски UK   Придавки 1


78 [седумдесет и осум]

Придавки 1

-

+ 78 [seventy-eight]

+ Adjectives 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish UK
една стара жена an o-- l--y +
една дебела жена a f-- l--y +
една радознала жена a c------ l--y +
   
една нова кола a n-- c-r +
една брза кола a f--- c-r +
една удобна кола a c---------- c-r +
   
еден син фустан a b--- d---s +
еден црвен фустан a r-- d---s +
еден зелен фустан a g---- d---s +
   
една црна ташна a b---- b-g +
една кафеава ташна a b---- b-g +
една бела ташна a w---- b-g +
   
љубезни луѓе ni-- p----e +
учтиви луѓе po---- p----e +
интересни луѓе in--------- p----e +
   
мили деца lo---- c------n +
дрски деца ch---- c------n +
мирни деца we-- b------ c------n +