македонски » англиски UK   Часови / Време


8 [осум]

Часови / Време

-

8 [eight]

The time

8 [осум]

Часови / Време

-

8 [eight]

The time

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish UK
Извинете! Ex---- m-!
Колку е часот, Ве молам? Wh-- t--- i- i-- p-----?
Благодарам многу. Th--- y-- v--- m---.
   
Часот е еден. It i- o-- o------.
Часот е два. It i- t-- o------.
Часот е три. It i- t---- o------.
   
Часот е четири. It i- f--- o------.
Часот е пет. It i- f--- o------.
Часот е шест. It i- s-- o------.
   
Часот е седум. It i- s---- o------.
Часот е осум. It i- e---- o------.
Часот е девет. It i- n--- o------.
   
Часот е десет. It i- t-- o------.
Часот е единаесет. It i- e----- o------.
Часот е дванаесет. It i- t----- o------.
   
Една минута има шеесет секунди. A m----- h-- s---- s------.
Еден час има шеесет минути. An h--- h-- s---- m------.
Еден ден има дваесет и четири часа. A d-- h-- t---------- h----.