македонски » англиски UK   Минато време 3


83 [осумдесет и три]

Минато време 3

-

+ 83 [eighty-three]

+ Past tense 3

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish UK
телефонира to m--- a c--l +
Јас телефонирав. I m--- a c---. +
Јас цело време телефонирав. I w-- t------ o- t-- p---- a-- t-- t---. +
   
прашува to a-k +
Јас прашав. I a----. +
Јас секогаш прашував. I a----- a----. +
   
раскажува to n-----e +
Јас раскажував. I n-------. +
Јас ја раскажав целата приказна. I n------- t-- w---- s----. +
   
учи to s---y +
Јас учев. I s------. +
Јас учев цела вечер. I s------ t-- w---- e------. +
   
работи to w--k +
Јас работев. I w-----. +
Јас работев цел ден. I w----- a-- d-- l---. +
   
јаде to e-t +
Јас јадев. I a--. +
Јас го изедов целото јадење. I a-- a-- t-- f---. +
   
Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/0/c/2/50languages.com/httpd.www/common/languages.php on line 295