македонски » англиски UK   Прашања – Минато време 1


85 [осумдесет и пет]

Прашања – Минато време 1

-

85 [eighty-five]

Questions – Past tense 1

85 [осумдесет и пет]

Прашања – Минато време 1

-

85 [eighty-five]

Questions – Past tense 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish UK
Колку имате испиено? Ho- m--- d-- y-- d----?
Колку работевте? Ho- m--- d-- y-- w---?
Колку напишавте? Ho- m--- d-- y-- w----?
   
Како спиевте? Ho- d-- y-- s----?
Како го положивте испитот? Ho- d-- y-- p--- t-- e---?
Како го најдовте патот? Ho- d-- y-- f--- t-- w--?
   
Со кого разговаравте? Wh- d-- y-- s---- t-?
Со кого се договоривте? Wi-- w--- d-- y-- m--- a- a----------?
Со кого славевте роденден? Wi-- w--- d-- y-- c-------- y--- b-------?
   
Каде бевте? Wh--- w--- y--?
Каде живеевте? Wh--- d-- y-- l---?
Каде работевте? Wh--- d-- y-- w---?
   
Што препорачавте? Wh-- d-- y-- s------?
Што јадевте? Wh-- d-- y-- e--?
Како дознавте? Wh-- d-- y-- c--- t- k---?
   
Колку брзо возевте? Ho- f--- d-- y-- d----?
Колку долго летавте? Ho- l--- d-- y-- f--?
Колку високо скокнавте? Ho- h--- d-- y-- j---?