македонски » англиски UK   Минато на модалните глаголи 1


87 [осумдесет и седум]

Минато на модалните глаголи 1

-

+ 87 [eighty-seven]

+ Past tense of modal verbs 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish UK
Ние моравме да ги полеваме цвеќињата. We h-- t- w---- t-- f------. +
Ние моравме да го расчистиме станот. We h-- t- c---- t-- a--------. +
Ние моравме да ги измиеме садовите. We h-- t- w--- t-- d-----. +
   
Моравте ли да ја платите сметката? Di- y-- h--- t- p-- t-- b---? +
Моравте ли да платите влез? Di- y-- h--- t- p-- a- e------- f--? +
Моравте ли да платите казна? Di- y-- h--- t- p-- a f---? +
   
Кој мораше да се поздрави? Wh- h-- t- s-- g------? +
Кој мораше да си оди рано дома? Wh- h-- t- g- h--- e----? +
Кој мораше да го земе возот? Wh- h-- t- t--- t-- t----? +
   
Ние не сакавме да останеме долго. We d-- n-- w--- t- s--- l---. +
Ние не сакавме да пиеме ништо. We d-- n-- w--- t- d---- a-------. +
Ние не сакавме да пречиме. We d-- n-- w--- t- d------ y--. +
   
Јас штотуку сакав да телефонирам. I j--- w----- t- m--- a c---. +
Јас сакав да нарачам едно такси. I j--- w----- t- c--- a t---. +
Јас имено сакав да патувам дома. Ac------ I w----- t- d---- h---. +
   
Јас мислев, дека сакаше да ја повикаш твојата жена. I t------ y-- w----- t- c--- y--- w---. +
Јас мислев, дека сакаше да повикаш информации. I t------ y-- w----- t- c--- i----------. +
Јас мислев, дека сакаше да нарачаш пица. I t------ y-- w----- t- o---- a p----. +