македонски » англиски UK   Минато на модалните глаголи 2


88 [осумдесет и осум]

Минато на модалните глаголи 2

-

88 [eighty-eight]

Past tense of modal verbs 2

88 [осумдесет и осум]

Минато на модалните глаголи 2

-

88 [eighty-eight]

Past tense of modal verbs 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish UK
Мојот син не сакаше да си игра со куклата. My s-- d-- n-- w--- t- p--- w--- t-- d---.
Мојата ќерка не сакаше да игра фудбал. My d------- d-- n-- w--- t- p--- f------- / s----- (a-.).
Мојата жена не сакаше со мене да игра шах. My w--- d-- n-- w--- t- p--- c---- w--- m-.
   
Моите деца не сакаа да се шетаат. My c------- d-- n-- w--- t- g- f-- a w---.
Тие не сакаа да ја раскренат собата. Th-- d-- n-- w--- t- t--- t-- r---.
Тие не сакаа да појдат во кревет. Th-- d-- n-- w--- t- g- t- b--.
   
Тој не смееше да јаде сладолед. He w-- n-- a------ t- e-- i-- c----.
Тој не смееше да јаде чоколада. He w-- n-- a------ t- e-- c--------.
Тој не смееше да јаде бомбони. He w-- n-- a------ t- e-- s-----.
   
Јас смеев да си посакам нешто. I w-- a------ t- m--- a w---.
Јас смеев да си купам фустан. I w-- a------ t- b-- m----- a d----.
Јас смеев да си земам бонбониера. I w-- a------ t- t--- a c--------.
   
Смееше ли да пушиш во авионот? We-- y-- a------ t- s---- i- t-- a-------?
Смееше ли во болницата да пиеш пиво? We-- y-- a------ t- d---- b--- i- t-- h-------?
Смееше ли кучето да го земеш со себе во хотелот? We-- y-- a------ t- t--- t-- d-- i--- t-- h----?
   
На распустот децата смееја долго да останат надвор. Du---- t-- h------- t-- c------- w--- a------ t- r----- o------ l---.
Тие смееја долго да си играат во дворот. Th-- w--- a------ t- p--- i- t-- y--- f-- a l--- t---.
Тие смееја долго да останат будни. Th-- w--- a------ t- s--- u- l---.