македонски » англиски UK   Императив 2 (Наредбена форма)


90 [деведесет]

Императив 2 (Наредбена форма)

-

+ 90 [ninety]

+ Imperative 2

90 [деведесет]

Императив 2 (Наредбена форма)

-

90 [ninety]

Imperative 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish UK
Избричи се! Sh---! +
Измиј се! Wa-- y-------! +
Исчешлај се! Co-- y--- h---! +
   
Јави се! Јавете се! Ca--! +
Почнувај! Почнете! Be---! +
Престани! Престанете! St--! +
   
Остави го тоа! Оставете го тоа! Le--- i-! +
Кажи го тоа! Кажете го тоа! Sa- i-! +
Купи го тоа! Купете го тоа! Bu- i-! +
   
Не биди никогаш нечесен! Ne--- b- d--------! +
Не биди никогаш дрзок! Ne--- b- n------! +
Не биди никогаш неучтив! Ne--- b- i-------! +
   
Биди секогаш чесен! Al---- b- h-----! +
Биди секогаш љубезен! Al---- b- n---! +
Биди секогаш учтив! Al---- b- p-----! +
   
Одете си со здравје! Ho-- y-- a----- h--- s-----! +
Внимавајте добро на себе! Ta-- c--- o- y-------! +
Посетете не наскоро повторно! Do v---- u- a---- s---! +