македонски » англиски UK   Споредни реченици со дека 1


91 [деведесет и еден]

Споредни реченици со дека 1

-

91 [ninety-one]

Subordinate clauses: that 1

91 [деведесет и еден]

Споредни реченици со дека 1

-

91 [ninety-one]

Subordinate clauses: that 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish UK
Времето утре можеби ќе биде подобро. Pe----- t-- w------ w--- g-- b----- t-------.
Од каде го знаете тоа? Ho- d- y-- k--- t---?
Се надевам, дека ќе биде подобро. I h--- t--- i- g--- b-----.
   
Тој ќе дојде сосема сигурно. He w--- d--------- c---.
Сигурно ли е тоа? Ar- y-- s---?
Јас знам, дека тој ќе дојде. I k--- t--- h---- c---.
   
Тој сигурно ќе се јави. He--- d--------- c---.
Навистина? Re----?
Мислам, дека тој ќе се јави. I b------ t--- h---- c---.
   
Виното сигурно е старо. Th- w--- i- d--------- o--.
Го знаете ли тоа со сигурност? Do y-- k--- t--- f-- s---?
Претпоставувам, дека е старо. I t---- t--- i- i- o--.
   
Нашиот шеф изгледа добро. Ou- b--- i- g-----------.
Мислите? Do y-- t---- s-?
Мислам, дека тој изгледа дури многу добро. I f--- h-- v--- h-------.
   
Шефот сигурно има девојка. Th- b--- d--------- h-- a g---------.
Верувате ли навистина? Do y-- r----- t---- s-?
Сосема е можно, дека тој има девојка. It i- v--- p------- t--- h- h-- a g---------.