македонски » англиски UK   Споредни реченици со дали


93 [деведесет и три]

Споредни реченици со дали

-

93 [ninety-three]

Subordinate clauses: if

93 [деведесет и три]

Споредни реченици со дали

-

93 [ninety-three]

Subordinate clauses: if

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish UK
Незнам, дали тој ме сака. I d---- k--- i- h- l---- m-.
Незнам, дали тој ќе се врати. I d---- k--- i- h---- c--- b---.
Незнам, дали тој ќе ме побара. I d---- k--- i- h---- c--- m-.
   
Дали тој навистина ме сака? Ma--- h- d------ l--- m-?
Дали тој навистина ќе се врати? Ma--- h- w---- c--- b---?
Дали тој навистина ќе ме побара? Ma--- h- w---- c--- m-?
   
Се прашувам, дали тој мисли на мене? I w----- i- h- t----- a---- m-.
Се прашувам, дали тој има некоја друга? I w----- i- h- h-- s------ e---.
Се прашувам, дали лаже? I w----- i- h- l---.
   
Дали тој навистина мисли на мене? Ma--- h- t----- o- m-?
Дали тој навистина има некоја друга? Ma--- h- h-- s------ e---?
Дали тој навистина ја кажува вистината? Ma--- h- t---- m- t-- t----?
   
Се сомневам, дали навистина му се допаѓам. I d---- w------ h- r----- l---- m-.
Се сомневам, дали ќе ми пише. I d---- w------ h---- w---- t- m-.
Се сомневам, дали ќе се ожени со мене. I d---- w------ h---- m---- m-.
   
Дали му се навистина допаѓам? Do-- h- r----- l--- m-?
Дали тој навистина ќе ми пише? Wi-- h- w---- t- m-?
Дали тој навистина ќе се ожени со мене? Wi-- h- m---- m-?