македонски » англиски UK   Сврзници 2


95 [деведесет и пет]

Сврзници 2

-

+ 95 [ninety-five]

+ Conjunctions 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish UK
Од кога таа не работи повеќе? Si--- w--- i- s-- n- l----- w------? +
Од нејзината венчавка? Si--- h-- m-------? +
Да, таа не работи повеќе, откако се омажи. Ye-- s-- i- n- l----- w------ s---- s-- g-- m------. +
   
Откако таа се омажи, таа не работи повеќе. Si--- s-- g-- m------- s---- n- l----- w------. +
Откако се познаваат, тие се среќни. Si--- t--- h--- m-- e--- o----- t--- a-- h----. +
Откако имаат деца, тие излегуваат ретко. Si--- t--- h--- h-- c-------- t--- r----- g- o--. +
   
Кога таа телефонира? Wh-- d--- s-- c---? +
За време на возењето? Wh-- d------? +
Да, додека вози автомобил. Ye-- w--- s-- i- d------. +
   
Таа телефонира, додека го вози автомобилот. Sh- c---- w---- s-- d-----. +
Таа гледа телевизија, додека пегла. Sh- w------ T- w---- s-- i----. +
Таа слуша музика, додека ги врши своите задачи. Sh- l------ t- m---- w---- s-- d--- h-- w---. +
   
Јас не гледам ништо, кога / ако немам очила. I c---- s-- a------- w--- I d---- h--- g------. +
Јас не разбирам ништо, кога / ако музиката е толку гласна. I c---- u--------- a------- w--- t-- m---- i- s- l---. +
Јас не мирисам ништо, кога / ако имам настинка. I c---- s---- a------- w--- I h--- a c---. +
   
Ќе земеме едно такси, доколку / ако врне. We--- t--- a t--- i- i- r----. +
Ние ќе патуваме околу светот, доколку / ако добиеме на лото. We--- t----- a----- t-- w---- i- w- w-- t-- l------. +
Ние ќе започнеме со јадењето, доколку / ако тој не дојде наскоро. We--- s---- e----- i- h- d------ c--- s---. +