македонски » англиски UK   Сврзници 4


97 [деведесет и седум]

Сврзници 4

-

+ 97 [ninety-seven]

+ Conjunctions 4

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish UK
Тој заспа, иако телевизорот беше вклучен. He f--- a----- a------- t-- T- w-- o-. +
Тој остана уште, иако веќе беше доцна. He s----- a w---- a------- i- w-- l---. +
Тој не дојде, иако бевме договорени. He d----- c--- a------- w- h-- m--- a- a----------. +
   
Телевизорот беше вклучен. И покрај тоа тој заспа. Th- T- w-- o-. N------------ h- f--- a-----. +
Веќе беше доцна. И покрај тоа тој остана уште. It w-- a------ l---. N------------ h- s----- a w----. +
Ние бевме договорени. И покрај тоа тој не дојде. We h-- m--- a- a----------. N------------ h- d----- c---. +
   
Иако тој нема возачка дозвола, тој вози автомобил. Al------ h- h-- n- l------- h- d----- t-- c--. +
Иако улицата е лизгава, тој вози брзо. Al------ t-- r--- i- s-------- h- d----- s- f---. +
Иако тој е пијан, тој вози велосипед. Al------ h- i- d----- h- r---- h-- b------. +
   
Тој нема дозвола. И покрај тоа тој вози автомобил. De----- h----- n- l------ / l------ (a-.), h- d----- t-- c--. +
Улицата е лизгава. И покрај тоа тој вози така брзо. De----- t-- r--- b---- s-------- h- d----- f---. +
Тој е пијан. И покрај тоа тој го вози велосипедот. De----- b---- d----- h- r---- t-- b---. +
   
Таа не може да најде работа, иако има студирано. Al------ s-- w--- t- c------- s-- c---- f--- a j--. +
Таа не оди на лекар, иако има болки. Al------ s-- i- i- p---- s-- d------ g- t- t-- d-----. +
Таа купува автомобил, иако нема пари. Al------ s-- h-- n- m----- s-- b--- a c--. +
   
Таа има студирано. И покрај тоа таа не може да најде работа. Sh- w--- t- c------. N------------ s-- c---- f--- a j--. +
Таа има болки. И покрај тоа таа не оди на лекар. Sh- i- i- p---. N------------ s-- d------ g- t- t-- d-----. +
Таа нема пари. И покрај тоа таа купува автомобил. Sh- h-- n- m----. N------------ s-- b--- a c--. +