македонски » англиски UK   Двојни сврзници


98 [деведесет и осум]

Двојни сврзници

-

+ 98 [ninety-eight]

+ Double connectors

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish UK
Патувањето навистина беше убаво, но премногу напорно. Th- j------ w-- b--------- b-- t-- t-----. +
Возот навистина беше точен, ама преполн. Th- t---- w-- o- t---- b-- t-- f---. +
Хотелот навистина беше удобен, ама премногу скап. Th- h---- w-- c----------- b-- t-- e--------. +
   
Тој ќе го земе или автобусот или возот. He--- t--- e----- t-- b-- o- t-- t----. +
Тој ќе дојде или вечерва или утре изутрина. He--- c--- e----- t--- e------ o- t------- m------. +
Тој ќе живее или кај нас или во хотел. He-- g---- t- s--- e----- w--- u- o- i- t-- h----. +
   
Таа зборува како шпански, исто така и англиски. Sh- s----- S------ a- w--- a- E------. +
Таа живееше како во Мадрид, исто така и во Лондон. Sh- h-- l---- i- M----- a- w--- a- i- L-----. +
Таа како што ја знае Шпанија, исто така ја знае и Англија. Sh- k---- S---- a- w--- a- E------. +
   
Тој не само што е глуп, туку исто така е и мрзелив. He i- n-- o--- s------ b-- a--- l---. +
Таа не само што е убава, туку исто така е и интелигентна. Sh- i- n-- o--- p------ b-- a--- i----------. +
Таа не зборува само германски, туку и француски. Sh- s----- n-- o--- G------ b-- a--- F-----. +
   
Јас не умеам да свирам ниту на клавир, ниту пак на гитара. I c-- n------ p--- t-- p---- n-- t-- g-----. +
Јас не умеам да танцувам ниту валцер, ниту пак самба. I c-- n------ w---- n-- d- t-- s----. +
Мене не ми се допаѓа нити операта, ниту пак балетот. I l--- n------ o---- n-- b-----. +
   
Колку побргу работиш, толку порано ќе бидеш готов. Th- f----- y-- w---- t-- e------ y-- w--- b- f-------. +
Колку порано ќе дојдеш, толку порано можеш да си одиш. Th- e------ y-- c---- t-- e------ y-- c-- g-. +
Колку човек старее, толку човек станува поудобен. Th- o---- o-- g---- t-- m--- c--------- o-- g---. +