македонски » есперанто   Лица


1 [еден]

Лица

-

+ 1 [unu]

+ Personoj

1 [еден]

Лица

-

1 [unu]

Personoj

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиesperanto
jас mi +
jас и ти mi k-- vi +
ние двајцата am--- ni +
   
тој li +
тој и таа li k-- ŝi +
тие двајцата am--- i-i +
   
маж la v--o +
жена la v----o +
дете la i----o +
   
една фамилија fa----o +
мојата фамилија mi- f-----o +
Мојата фамилија е овде. Mi- f------ e---- ĉ-----. +
   
Јас сум овде. Mi e---- ĉ-----. +
Ти си овде. Vi e---- ĉ-----. +
Тој е овде и таа е овде. Li e---- ĉ----- k-- ŝ- e---- ĉ-----. +
   
Ние сме овде. Ni e---- ĉ-----. +
Вие сте овде. Vi e---- ĉ-----. +
Тие сите се овде. Il- ĉ--- e---- ĉ-----. +