македонски » есперанто   Запознавање


3 [три]

Запознавање

-

3 [tri]

Konatiĝi

3 [три]

Запознавање

-

3 [tri]

Konatiĝi

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиesperanto
Здраво! Sa-----!
Добар ден! Bo--- t----!
Како си? Ki-- v-?
   
Доаѓате ли од Европа? Ĉu v- v---- e- E-----?
Доаѓате ли од Америка? Ĉu v- v---- e- A------?
Доаѓате ли од Азија? Ĉu v- v---- e- A---?
   
Во кој хотел живеете? En k-- h----- v- r-------?
Колку долго сте веќе овде? De k--- v- e---- ĉ-----?
Колку долго останувате? Ĝi- k--- v- r-----?
   
Ви се допаѓа ли овде? Ĉu p----- a- v- ĉ-----?
Дали сте овде на одмор? Ĉu v- f----- ĉ-----?
Посетете ме! Ne h----- v----- m--!
   
Еве ја мојата адреса. Je- m-- a-----.
Ќе се видиме ли утре? Ĉu n- v--- n-- m-----?
Жал ми е, имам веќе нешто испланирано. Mi b-------- s-- m- j-- h---- i-- p-------.
   
Чао! Ĝi-!
Довидување! Ĝi- r-----!
До наскоро! Ĝi- b-----!