македонски » есперанто   На пат


37 [триесет и седум]

На пат

-

37 [tridek sep]

Survoje

37 [триесет и седум]

На пат

-

37 [tridek sep]

Survoje

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиesperanto
Тој патува со мотор. Li m----------.
Тој патува со велосипед. Li b-------.
Тој пешачи. Li p-------.
   
Тој патува со брод. Li ŝ----.
Тој патува со чамец. Li b-----.
Тој плива. Li n----.
   
Дали овде е опасно? Ĉu e---- d------ ĉ-----?
Дали е опасно, сам / сама да стопирам? Ĉu e---- d------ s--- p--------?
Дали е опасно, навечер да се оди на прошетка? Ĉu e---- d------ n---- p------?
   
Ние го погрешивме патот. Ni v--------.
Ние сме на погрешен пат. Ni e---- s-- l- m------- v---.
Ние мораме да се вратиме. Ni d---- r-------.
   
Каде може овде да се паркира? Ki- p-------- ĉ-----?
Има ли овде паркиралиште? Ĉu e---- p------ ĉ-----?
Колку долго може овде да се паркира? Ki-- l---- p-------- ĉ-----?
   
Возите ли скии? Ĉu v- s----?
Се возите ли нагоре со лифтот за скијање? Ĉu v- s------------ p-- s-------?
Може ли овде да се изнајмат скии? Ĉu o-- p---- l------ s----- ĉ-----?