македонски » есперанто   Разгледување на градот


42 [четириесет и два]

Разгледување на градот

-

42 [kvardek du]

Urbovizito

42 [четириесет и два]

Разгледување на градот

-

42 [kvardek du]

Urbovizito

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиesperanto
Дали пазарот е отворен во недела? Ĉu l- b----- d------ m----------?
Дали саемот е отворен во понеделник? Ĉu l- f---- l---- m----------?
Дали изложбата е отворена во вторник? Ĉu l- e--------- m---- m----------?
   
Дали зоолошката градина е отворена во среда? Ĉu l- b-------- m------- m----------?
Дали музејот е отворен во четврток? Ĉu l- m---- ĵ---- m----------?
Дали галеријата е отворена во петок? Ĉu l- g------ v------- m----------?
   
Смее ли да се фотографира? Ĉu o-- r----- f---?
Мора ли да се плати влез? Ĉu o-- d---- p--- p-- e----?
Колку чини влезот? Ki-- k----- l- e----?
   
Има ли некаков попуст за групи? Ĉu e---- r----- p-- g-----?
Има ли некаков попуст за деца? Ĉu e---- r----- p-- i------?
Има ли некаков попуст за студенти? Ĉu e---- r----- p-- s--------?
   
Каква е оваа зграда? Ki- k--------- e---- t--?
Колку е стара оваа зграда? Ki------ e---- l- k---------?
Кој ја изградил оваа зграда? Ki- k-------- l- k----------?
   
Јас се интересирам за архитектура. Mi i---------- p-- a----------.
Јас се интересирам за уметност. Mi i---------- p-- a---.
Јас се интересирам за сликарство. Mi i---------- p-- p--------.