македонски » есперанто   Активности за време на одморот


48 [четириесет и осум]

Активности за време на одморот

-

48 [kvardek ok]

Feriaj aktivaĵoj

48 [четириесет и осум]

Активности за време на одморот

-

48 [kvardek ok]

Feriaj aktivaĵoj

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиesperanto
Дали е чиста плажата? Ĉu l- p---- e---- p---?
Може ли човек таму да плива? Ĉu o-- p---- n--- t--?
Не ли е опасно, таму да се плива? Ĉu n- e---- d------ n--- t--?
   
Може ли овде да се изнајми чадор за сонце? Ĉu l---------- s--------- ĉ-----?
Може ли овде да се изнајми лежалка? Ĉu l---------- k------ ĉ-----?
Може ли овде да се изнајми чамец? Ĉu l---------- b---- ĉ-----?
   
Би сакал / сакала да сурфам. Mi v---- s----.
Би сакал / сакала да нуркам. Mi v---- p-----.
Би сакал / сакала да скијам на вода. Mi v---- a-------.
   
Може ли да се изнајми даска за сурфање? Ĉu l---------- s---------?
Може ли да се изнајми опрема за нуркање? Ĉu l---------- p-----------?
Може ли да се изнајмат скии за вода? Ĉu l---------- a--------?
   
Јас сум почетник. Mi e---- n-- k---------.
Јас сум средно-добар / добра. Mi e---- m------.
Јас веќе добро се снаоѓам. Mi j-- s----- b--- s------.
   
Каде е ски лифтот? Ki- e---- l- s-------?
Имаш ли скии со себе? Ĉu v- k-------- l- s-----?
Имаш ли скијачки чевли со себе? Ĉu v- k-------- l- s-------?