македонски » есперанто   Продавници


53 [педесет и три]

Продавници

-

53 [kvindek tri]

Vendejoj

53 [педесет и три]

Продавници

-

53 [kvindek tri]

Vendejoj

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиesperanto
Ние бараме спортска продавница. Ni s----- s------------.
Ние бараме месарница. Ni s----- v-------------.
Ние бараме аптека. Ni s----- a-------.
   
Би сакале имено да купиме една топка за фудбал. Ni j- v---- a---- f------- p-----.
Би сакале имено да купиме салама. Ni j- v---- a---- s------.
Би сакале имено да купиме лекарства. Ni j- v---- a---- m------------.
   
Бараме една спортска продавница, за да купиме една топка за фудбал. Ni s----- s------------ p-- a---- f------- p-----.
Ние бараме месарница, за да купиме салама. Ni s----- v------------- p-- a---- s------.
Ние бараме аптека, за да купиме лекарства. Ni s----- a------- p-- a---- m------------.
   
Јас барам златар. Mi s----- j---------.
Јас барам фото продавница. Mi s----- f-----------.
Јас барам слаткарница. Mi s----- d-------------.
   
Имено имам намера, да купам еден прстен. Mi j- i------- a---- r-----.
Имено имам намера, да купам еден филм. Mi j- i------- a---- f-----.
Имено имам намера, да купам една торта. Mi j- i------- a---- t-----.
   
Јас барам златар, за да купам прстен. Mi s----- j--------- p-- a---- r-----.
Јас барам фото продавница, за да купам филм. Mi s----- f----------- p-- a---- f-----.
Јас барам слаткарница, за да купам торта. Mi s----- d------------- p-- a---- t-----.