македонски » есперанто   Во пошта


59 [педесет и девет]

Во пошта

-

59 [fifty-nine]

En la poŝtoficejo

59 [педесет и девет]

Во пошта

-

59 [fifty-nine]

En la poŝtoficejo

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиesperanto
Каде е најблиската пошта? Ki- e---- l- p--- p------- p----------?
Далеку ли е до најблиската пошта? Ĉu m----------- l- p---------- d- ĉ-----?
Каде е најблиското поштенско сандаче? Ki- e---- l- p--- p------- l---------?
   
Ми требаат неколку поштенски марки. Mi b------ k------ p----------.
За една картичка и едно писмо. Po- p-------- k-- l-----.
Колку чини поштарината за Америка? Ki-- k----- l- a------ a- U----?
   
Колку е тежок пакетот? Ki-- p---- l- p-----?
Можам ли да го испратам со авионска пошта? Ĉu m- p---- s---- ĝ-- a-------?
Колку долго трае, додека да пристигне? Ki-- d- t---- b-------- p-- ĝ-- a-----?
   
Каде можам да телефонирам? Ki- m- p---- t-------?
Каде е следната телефонска говорница? Ki- e---- l- p--- p------- t----------?
Имате ли телефонски картички? Ĉu v- h---- t-------------?
   
Имате ли телефонски именик? Ĉu v- h---- t------------?
Го знаете ли повикувачкиот број за Австрија? Ĉu v- k---- l- t----------- d- A-------?
Само момент, да проверам. Mo------- m- t-- s-----.
   
Линијата е секогаш зафатена. La l---- e---- o------.
Кој број го биравте? Ki-- n------ v- e------?
Најпрво морате да изберете нула. Vi d---- u--- e----- n----!