македонски » есперанто   Негирање 2


65 [шеесет и пет]

Негирање 2

-

65 [sesdek kvin]

Neado 2

65 [шеесет и пет]

Негирање 2

-

65 [sesdek kvin]

Neado 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиesperanto
Скап ли е прстенот? Ĉu l- r---- m----------?
Не, тој чини само сто евра. Ne- ĝ- k----- n-- c--- e-----.
Но јас имам само педесет. Se- m- h---- n-- k------.
   
Готов / готова ли си веќе? Ĉu v- j-- p-----?
Не, сеуште не сум. Ne- a------ n-.
Но веднаш ќе бидам готов / готова. Se- m- b----- p-----.
   
Сакаш ли уште супа? Ĉu v- ŝ---- p-- d- s---?
Не, не сакам повеќе. Ne- m- n- v---- p--.
Но сакам уште еден сладолед. Se- p---- g--------.
   
Живееш ли веќе долго овде? Ĉu d- l---- v- l---- ĉ-----?
Не, штотуку еден месец. Ne- d- n-- u-- m-----.
Но познавам веќе многу луѓе. Se- m- j-- k---- m------ h-----.
   
Патуваш ли утре накај дома? Ĉu v- v------ h----- m-----?
Не, дури за викендот. Ne- n-- ĉ------ s----------.
Но се враќам веќе во недела. Se- m- j-- r------ d-------.
   
Дали твојата ќерка е веќе возрасна? Ĉu v-- f----- e---- p---------?
Не, таа е штотуку седумнаесет. Ne- ŝ- e---- n-- d---------.
Но таа веќе има дечко. Se- ŝ- j-- h---- k--------.