македонски » есперанто   треба / има потреба – сака


69 [шеесет и девет]

треба / има потреба – сака

-

69 [sesdek naŭ]

bezoni - voli

69 [шеесет и девет]

треба / има потреба – сака

-

69 [sesdek naŭ]

bezoni - voli

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиesperanto
Ми треба кревет. Mi b------ l----.
Сакам да спијам. Mi v---- d----.
Има ли овде кревет? Ĉu e---- l--- ĉ-----?
   
Ми треба лампа. Mi b------ l-----.
Сакам да читам. Mi v---- l---.
Има ли овде една лампа? Ĉu e---- l---- ĉ-----?
   
Ми треба телефон. Mi b------ t--------.
Сакам да телефонирам. Mi v---- t-------.
Има ли овде телефон? Ĉu e---- t------- ĉ-----?
   
Ми треба камера. Mi b------ f------.
Сакам да фотографирам. Mi v---- f---.
Има ли овде камера? Ĉu e---- f----- ĉ-----?
   
Ми треба компјутер. Mi b------ k---------.
Сакам да испратам една E-mail порака. Mi v---- s---- r---------.
Има ли овде компјутер? Ĉu e---- k-------- ĉ-----?
   
Ми треба пенкало. Mi b------ g------------.
Сакам да напишам нешто. Mi v---- i-- s-----.
Има ли овде лист хартија и пенкало? Ĉu e---- p--------- k-- g----------- ĉ-----?