македонски » есперанто   нешто сака


70 [седумдесет]

нешто сака

-

70 [sepdek]

deziri ion

70 [седумдесет]

нешто сака

-

70 [sepdek]

deziri ion

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиesperanto
Сакате ли да пушите? Ĉu v- d------ f---?
Сакате ли да танцувате? Ĉu v- d------ d----?
Сакате ли да се прошетате? Ĉu v- d------ p------?
   
Јас сакам да пушам. Mi d------ f---.
Сакаш ли една цигара? Ĉu v- d------ c--------?
Тој сака запалка. Li d------ f-----.
   
Сакам да се напијам нешто. Mi d------ i-- t-----.
Сакам да јадам нешто. Mi d------ i-- m----.
Сакам малку да се одморам. Mi d------ i-- r-----.
   
Сакам да Ве прашам нешто. Mi d------ i-- d------ a- v-.
Сакам да Ве замолам за нешто. Mi d------ i-- p--- d- v-.
Сакам да Ве поканам за нешто. Mi d------ a- i- i----- v--.
   
Што сакате, молам? Ki-- v- d------- m- p----?
Сакате ли кафе? Ĉu v- d------ k----?
Или повеќе сакате чај? Aŭ ĉ- v- p------- t---?
   
Сакаме да патуваме накај дома. Ni v---- v----- h-----.
Сакате ли такси? Ĉu v- d------ t------?
Вие сакате да телефонирате. Il- d------ t-------.