македонски » шпански   Учење на странски јазици


23 [дваесет и три]

Учење на странски јазици

-

23 [veintitrés]

Aprendiendo lenguas extranjeras

23 [дваесет и три]

Учење на странски јазици

-

23 [veintitrés]

Aprendiendo lenguas extranjeras

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиespañol
Каде учевте шпански? ¿E- d---- a------- (u----) e------?
Знаете ли исто така и португалски? ¿P---- (u----) t------ h----- p--------?
Да, а исто така знам и нешто италијански. Sí- y t------ y- s- h----- u- p--- d- i-------.
   
Јас мислам дека Вие зборувате многу добро. Pi---- q-- (u----) h---- m-- b---.
Јазиците се прилично слични. Lo- i------ s-- b------- p--------.
Јас можам добро да ги разберам. Yo p---- e---------- b---.
   
Но говорењето и пишувањето е тешко. Pe-- e- d------ h-------- y e----------.
Јас уште правам многу грешки. Aú- c----- m----- e------.
Ве молам поправајте ме секогаш. Po- f----- c-------- s------.
   
Вашиот изговор е сосема добар. Su p------------ e- m-- b----.
Имате еден мал акцент. (U----) t---- u- p--- d- a-----.
Човек препознава од каде доаѓате. Un- p---- d------ d- d---- v---- (u----).
   
Кој е вашиот мајчин јазик? ¿C--- e- s- l----- m------?
Посетувате ли курс за јазици? ¿E--- (u----) t------ u- c---- d- i------?
Која наставна метода ја користите? ¿Q-- m--------- d- a---------- u------ (u----)?
   
Во моментов не знам како се вика. En e--- m------ n- s- c--- s- l----.
Неможам да се сетам на насловот. El t----- n- m- v---- a l- c-----.
Го заборавив. (Y-) l- h- o-------.