македонски » шпански   Во градот


25 [дваесет и пет]

Во градот

-

+ 25 [veinticinco]

+ En la ciudad

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиespañol
Би сакал / сакала кон железничката станица. Me g------- i- a l- e-------. +
Би сакал / сакала кон аеродромот. Me g------- i- a- a---------. +
Би сакал / сакала во центарот на градот. Me g------- i- a- c----- d- l- c-----. +
   
Како да стигнам до железничката станица? ¿C--- s- v- a l- e-------? +
Како да стигнам до аеродромот? ¿C--- s- v- a- a---------? +
Како да стигнам до центарот на градот? ¿C--- s- v- a- c----- d- l- c-----? +
   
Ми треба такси. Yo n------- u- t---. +
Ми треба карта на градот. Yo n------- u- p---- d- l- c-----. +
Ми треба хотел. Yo n------- u- h----. +
   
Би сакал / сакала да изнајмам еден автомобил. Me g------- a------- u- c----. +
Еве ја мојата кредитна картичка. Aq-- t---- m- t------ d- c------. +
Еве ја мојата возачка дозвола. Aq-- t---- m- p------ d- c-------. +
   
Што има да се види во градот? ¿Q-- h-- p--- v-- e- l- c-----? +
Појдете во стариот дел на градот. Va-- a- c---- a------ d- l- c-----. +
Направете една градска обиколка. Dé u-- v----- p-- l- c-----. +
   
Појдете на пристаништето. Va-- a- p-----. +
Направете една пристанишна обиколка. Há---- u-- v----- a- p-----. +
Кои други знаменитости ги има освен тоа? ¿Q-- o---- l------ d- i------ h-- a----- d- é----? +