македонски » шпански   Во природа


26 [дваесет и шест]

Во природа

-

26 [veintiséis]

En la naturaleza

26 [дваесет и шест]

Во природа

-

26 [veintiséis]

En la naturaleza

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиespañol
Ја гледаш ли кулата таму? ¿V-- a------ t---- a---?
Ја гледаш ли планината таму? ¿V-- a------ m------ a---?
Го гледаш ли селото таму? ¿V-- a---- p----- a---?
   
Ја гледаш ли реката таму? ¿V-- a---- r-- a---?
Го гледаш ли мостот таму? ¿V-- a---- p----- a---?
Го гледаш ли езерото таму? ¿V-- a---- l--- a---?
   
Таа птица таму, ми се допаѓа. Es- p----- m- g----.
Тоа дрво таму, ми се допаѓа. Es- á---- m- g----.
Тој камен овде, ми се допаѓа. Es-- p----- m- g----.
   
Тој парк таму, ми се допаѓа. Es- p----- m- g----.
Таа градина таму, ми се допаѓа. Es- j----- m- g----.
Тоа цвеќе овде ми се допаѓа. Es-- f--- m- g----.
   
Мислам дека ова е убаво. (E--) m- p----- b-----.
Мислам дека ова е интересно. (E--) m- p----- i----------.
Мислам дека ова е прекрасно. (E--) m- p----- p-------.
   
Мислам дека ова е грдо. (E--) m- p----- f--.
Мислам дека ова е досадно. (E--) m- p----- a-------.
Мислам дека ова е ужасно. (E--) m- p----- t-------.