македонски » шпански   Во ресторан 1


29 [дваесет и девет]

Во ресторан 1

-

29 [veintinueve]

En el restaurante 1

29 [дваесет и девет]

Во ресторан 1

-

29 [veintinueve]

En el restaurante 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиespañol
Дали е слободна масава? ¿E--- l---- e--- m---?
Ве молам, ми треба менито. Qu----- l- c----- p-- f----.
Што би можеле да препорачате? ¿Q-- m- r--------- (u----)?
   
Јас би сакал / сакала едно пиво. Me g------- u-- c------.
Јас би сакал / сакала една минерална вода. Me g------- u- a--- m------.
Би сакал / сакала еден сок од портокал. Me g------- u- z--- d- n------.
   
Јас би сакал / сакала едно кафе. Me g------- u- c---.
Јас би сакал / сакала едно кафе со млеко. Me g------- u- c--- c-- l----.
Со шеќер, молам. Co- a------ p-- f----.
   
Јас би сакал / сакала еден чај. Qu----- u- t-.
Јас би сакал / сакала еден чај со лимон. Qu----- u- t- c-- l----.
Јас би сакал / сакала еден чај со млеко. Qu----- u- t- c-- l----.
   
Имате ли цигари? ¿T---- (u----) c----------?
Имате ли еден пепелник? ¿T---- (u----) u- c-------?
Имате ли запалка? ¿T---- (u----) u- e---------?
   
Мене ми недостасува една вилушка. Me f---- u- t------.
Мене ми недостасува еден нож. Me f---- u- c-------.
Мене ми недостасува една лажица. Me f---- u-- c------.