македонски » шпански   Во воз


34 [триесет и четири]

Во воз

-

34 [treinta y cuatro]

En el tren

34 [триесет и четири]

Во воз

-

34 [treinta y cuatro]

En el tren

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиespañol
Дали ова е возот за Берлин? ¿E- é--- e- t--- q-- v- a B-----?
Кога тргнува возот? ¿C----- s--- e- t---?
Кога пристигнува возот во Берлин? ¿C----- l---- e- t--- a B-----?
   
Простете, смеам ли да поминам? ¿D-------- m- d--- p----?
Мислам дека ова е моето место. Cr-- q-- é--- e- m- a------.
Мислам дека Вие седите на моето место. Cr-- q-- (u----) e--- s------ e- m- a------.
   
Каде е вагонот за спиење? ¿D---- e--- e- c---------?
Вагонот за спиење е на крајот од возот. El c--------- e--- a- f---- d-- t---.
А каде е вагонот за јадење? – На почетокот. ¿Y d---- e--- e- v----------------? – A- p--------.
   
Можам ли да спијам долу? ¿P---- d----- a----?
Можам ли да спијам во средината? ¿P---- d----- e- m----?
Можам ли да спијам горе? ¿P---- d----- a-----?
   
Кога ќе бидеме на границата? ¿C----- l------- a l- f-------?
Колку долго трае патувањето до Берлин? ¿C----- d--- e- v---- a B-----?
Дали возот доцни? ¿L---- e- t--- r------?
   
Имате ли нешто за читање? ¿T---- (u----) a--- p--- l---?
Може ли човек овде да добие нешто за јадење и за пиење? ¿S- p---- c------ a--- p--- c---- y b---- a---?
Дали би ме разбудиле во 7.00 часот Ве молам? ¿P----- (u----) d---------- a l-- 7:00 d- l- m------ p-- f----?