македонски » шпански   Јавен сообраќај


36 [триесет и шест]

Јавен сообраќај

-

36 [treinta y seis]

Transporte Público

36 [триесет и шест]

Јавен сообраќај

-

36 [treinta y seis]

Transporte Público

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиespañol
Каде е автобуската станица? ¿D---- e--- l- p----- d-- a------?
Кој автобус вози во центарот? ¿Q-- a------ v- a- c-----?
Која линија морам да ја земам? ¿Q-- l---- t---- q-- c----?
   
Дали морам да се прекачувам? ¿D--- h---- t-------- / c------ d- a------?
Каде морам да се прекачам? ¿D---- d--- h---- t-------- / c------?
Колку чини еден возен билет? ¿C----- v--- u- b------?
   
Колку автобуски станици има до центарот? ¿C------ p------ h-- h---- e- c-----?
Овде морате да се симнете. Ti--- (u----) q-- b---- a---.
Морате да се симнете позади. Ti--- (u----) q-- b---- p-- d-----.
   
Следното метро доаѓа за 5 минути. El p------ m---- p--- d----- d- 5 m------.
Следниот трамвај доаѓа за 10 минути. El p------ t------ p--- d----- d- 10 m------.
Следниот автобус доаѓа за 15 минути. El p------ a------ p--- d----- d- 15 m------.
   
Кога вози последното метро? ¿A q-- h--- p--- e- ú----- m----?
Кога вози последниот трамвај? ¿A q-- h--- p--- e- ú----- t------?
Кога вози последниот автобус? ¿A q-- h--- p--- e- ú----- a------?
   
Дали имате возен билет? ¿T---- (u----) b------?
Возен билет? – Не, немам. ¿B------? – N-- n- t---- b------.
Тогаш морате да платите казна. Pu-- t----- (u----) q-- p---- u-- m----.