македонски » шпански   На пат


37 [триесет и седум]

На пат

-

37 [treinta y siete]

En el camino

37 [триесет и седум]

На пат

-

37 [treinta y siete]

En el camino

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиespañol
Тој патува со мотор. Él v- e- m---.
Тој патува со велосипед. Él v- e- b--------.
Тој пешачи. Él v- a p-- / a------.
   
Тој патува со брод. Él v- e- b----.
Тој патува со чамец. Él v- e- b----.
Тој плива. Él v- n------.
   
Дали овде е опасно? ¿E- p-------- e--- z---?
Дали е опасно, сам / сама да стопирам? ¿E- p-------- h---- a------- s---?
Дали е опасно, навечер да се оди на прошетка? ¿E- p-------- i- a p----- d- n----?
   
Ние го погрешивме патот. No- h---- p------.
Ние сме на погрешен пат. Va--- p-- e- c----- e---------.
Ние мораме да се вратиме. Te----- q-- d-- l- v-----.
   
Каде може овде да се паркира? ¿D---- s- p---- a------ p-- a---?
Има ли овде паркиралиште? ¿H-- u- a----------- p-- a---?
Колку долго може овде да се паркира? ¿P-- c----- t----- p------ t---- e- c---- a------- a---?
   
Возите ли скии? ¿E----- (u----)?
Се возите ли нагоре со лифтот за скијање? ¿S--- (u----) c-- e- t--------?
Може ли овде да се изнајмат скии? ¿S- p----- a------- e----- a---?