македонски » шпански   Прашања за патот


40 [четириесет]

Прашања за патот

-

40 [cuarenta]

Preguntando por el camino

40 [четириесет]

Прашања за патот

-

40 [cuarenta]

Preguntando por el camino

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиespañol
Извинете! ¡D-------!
Можете ли да ми помогнете? ¿M- p---- a-----?
Каде има овде добар ресторан? ¿D---- h-- u- b--- r---------- p-- a---?
   
Појдете лево зад аголот. Gi-- (u----) a l- i-------- e- l- e------.
Потоа одете еден дел право напред. Si-- e------- d------ u- t-----.
Потоа одете сто метри на десно. De----- v--- a l- d------ p-- c--- m-----.
   
Можете исто така да земете и автобус . (U----) t------ p---- t---- e- a------.
Можете исто така да земете и трамвај. (U----) t------ p---- t---- e- t------.
Можете исто така да возите и позади мене. (U----) t------ p---- s---------- c------- / m------ (a-.) d----- d- m-.
   
Како да стигнам до фудбалскиот стадион? ¿C--- h--- p--- l----- a- e------ d- f-----?
Преминете го мостот ! ¡C---- e- p-----!
Возете низ тунелот ! ¡P--- e- t----!
   
Возете до третиот семафор. Co------ / M----- (a-.) h---- q-- l----- a- t----- s-------.
Потоа свртете на првата улица десно. De----- t----- e- l- p------ c---- a l- d------.
Потоа возете право напред преку следната раскрсница. De----- c------- / m----- (a-.) r---- p------ e- p------ c----.
   
Извинете, како да стигнам до аеродромот? ¿D-------- c--- h--- p--- l----- a- a---------?
Најдобро е да земете метро. Me--- t--- (u----) e- m----.
Возете се едноставно до последната станица. Si--------- v--- h---- l- ú----- e-------.