македонски » шпански   Ориентирање


41 [четириесет и еден]

Ориентирање

-

+ 41 [cuarenta y uno]

+ Orientación

41 [четириесет и еден]

Ориентирање

-

41 [cuarenta y uno]

Orientación

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиespañol
Каде е бирото за информации за туристи? ¿D---- e--- l- O------ d- T------? +
Имате ли за мене една карта на градот? ¿T---- (u----) u- p---- d- l- c----- p--- m-? +
Може ли овде да се резервира една хотелска соба? ¿P---- h---- u-- r------ d- h---- a---? +
   
Каде е стариот дел од градот? ¿D---- e--- e- c---- a------? +
Каде е катедралата? ¿D---- e--- l- c-------? +
Каде е музејот? ¿D---- e--- e- m----? +
   
Каде може да се купат поштенски марки? ¿D---- s- p----- c------ s-----? +
Каде може да се купи цвеќе? ¿D---- s- p----- c------ f-----? +
Каде може да се купат возни карти? ¿D---- s- p----- c------ b-------? +
   
Каде е пристаништето? ¿D---- e--- e- p-----? +
Каде е пазарот? ¿D---- e--- e- m------? +
Каде е замокот? ¿D---- e--- e- c-------? +
   
Кога започнува обиколката? ¿C----- e------ l- v----- g-----? +
Кога завршува обиколката? ¿C----- a---- l- v----- g-----? +
Колку долго трае обиколката? ¿C----- t----- d--- l- v----- g-----? +
   
Јас би сакал / сакала еден водач што зборува германски. Qu------ u- g--- q-- h---- a-----. +
Јас би сакал / сакала еден водач што зборува италијански. Qu------ u- g--- q-- h---- i-------. +
Јас би сакал / сакала еден водач што зборува француски. Qu------ u- g--- q-- h---- f------. +