македонски » шпански   Во базен за пливање


50 [педесет]

Во базен за пливање

-

50 [cincuenta]

En la piscina

50 [педесет]

Во базен за пливање

-

50 [cincuenta]

En la piscina

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиespañol
Денес е жешко. Ha-- c---- h--.
Ќе одиме ли на базен? ¿V---- a l- p------?
Имаш ли желба да одиме на пливање? ¿T----- g---- d- i- a n----?
   
Имаш ли пешкир? ¿T----- u-- t-----?
Имаш ли гаќи за капење? ¿T----- u- b------?
Имаш ли костим за капење? ¿T----- u- t---- d- b---?
   
Умееш ли да пливаш? ¿(T-) s---- n----?
Умееш ли да нуркаш? ¿(T-) s---- b-----?
Умееш ли да скокаш во вода? ¿(T-) s---- l------- a- a---?
   
Каде е тушот? ¿D---- e--- l- d----?
Каде е кабината за пресоблекување? ¿D---- e--- e- v--------?
Каде се очилата за пливање? ¿D---- e---- l-- g---- / l-- l----- (a-.) d- n-------?
   
Длабока ли е водата? ¿E- e- a--- p-------?
Чиста ли е водата? ¿E--- l----- e- a---?
Топла ли е водата? ¿E--- c------- e- a---?
   
Се смрзнувам. Me e---- c---------.
Водата е премногу студена. El a--- e--- d-------- f---.
Излегувам сега од водата. Sa--- d-- a--- a----.