македонски » шпански   Купување


54 [педесет и четири]

Купување

-

54 [cincuenta y cuatro]

Ir de compras

54 [педесет и четири]

Купување

-

54 [cincuenta y cuatro]

Ir de compras

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиespañol
Сакам да купам еден подарок. Qu----- c------ u- r-----.
Но не нешто премногу скапо. Pe-- n--- d-------- c---.
Можеби една рачна ташна? ¿U- b----- t-- v--?
   
Која боја би ја сакале? ¿D- q-- c---- l- q-----?
Црна, кафеава или бела? ¿N----- m----- o b-----?
Една голема или мала? ¿G----- o p------?
   
Смеам ли да ја видам оваа? ¿P---- v-- é----?
Дали таа е од кожа? ¿E- d- p---?
Или пак е од вештачки материјал? ¿O d- p-------?
   
Од кожа секако. De p---- n-----------.
Ова е еден особено добар квалитет. Es d- m-- b---- c------.
И ташната навистина е со многу поволна цена. Y e- b---- e--- r-------- m-- b--- d- p-----.
   
Ми се допаѓа. Me g----.
Ќе ја земам. Me l- q----.
Дали можам евентуално да ја заменам? ¿L- p---- c------- d--- e- c---?
   
Се разбира. Na----------.
Ќе ја спакуваме како подарок. Se l- e--------- c--- r-----.
Таму од спротива е благајната. La c--- e--- a--.