македонски » шпански   Работа / Занимање


55 [педесет и пет]

Работа / Занимање

-

55 [cincuenta y cinco]

Trabajar

55 [педесет и пет]

Работа / Занимање

-

55 [cincuenta y cinco]

Trabajar

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиespañol
Што сте по занимање? ¿C--- e- s- p--------?
Мојот сопруг е лекар по занимање. Mi e----- e----- c--- d-----.
Јас полудневно работам како медицинска сестра. (Y-) t------ m---- j------ c--- e--------.
   
Набргу ќе одиме во пензија. Pr---- r---------- n------ p------.
Но даноците се високи. Pe-- l-- i-------- s-- a----.
И здравственото осигурување е високо. Y e- s----- m----- e- c---.
   
Што сакаш да бидеш? ¿Q-- t- g------- s--?
Јас би сакал / сакала да бидам инженер. Me g------- s-- i--------.
Јас сакам да студирам на универзитетот. (Y-) q----- e------- e- l- u----------.
   
Јас сум практикант. (Y-) s-- u- / u-- p------.
Јас не заработувам многу. (Y-) n- g--- m---- d-----.
Јас сум на пракса во странство. (Y-) e---- h------- u-- p------- / u--- p-------- e- e- e---------.
   
Ова е мојот шеф. És- e- m- j---.
Јас имам љубезни колеги. (Y-) t---- b----- c--------- d- t------.
Напладне секогаш одиме во кантината. Si----- v---- a l- c------ a- m-------.
   
Јас барам едно работно место. Es--- b------- t------.
Јас сум веќе една година невработен / невработена. Ll--- u- a-- y- s-- t------.
Во оваа земја има премногу невработени. Ha- d--------- d----------- e- e--- p---.