македонски » шпански   Во пошта


59 [педесет и девет]

Во пошта

-

59 [cincuenta y nueve]

En la oficina de correos

59 [педесет и девет]

Во пошта

-

59 [cincuenta y nueve]

En la oficina de correos

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиespañol
Каде е најблиската пошта? ¿D---- e--- l- o------ d- c------ m-- c------?
Далеку ли е до најблиската пошта? ¿E--- m-- l---- l- o------ d- c------ m-- c------?
Каде е најблиското поштенско сандаче? ¿D---- e--- e- b---- m-- c------?
   
Ми требаат неколку поштенски марки. Ne------ u- p-- d- s-----.
За една картичка и едно писмо. Pa-- u-- p----- y p--- u-- c----.
Колку чини поштарината за Америка? Sí- ¿c----- c----- e- f------- p--- A------?
   
Колку е тежок пакетот? ¿C----- p--- e- p------?
Можам ли да го испратам со авионска пошта? ¿P---- m------- p-- c----- a----?
Колку долго трае, додека да пристигне? ¿C----- t---- e- l-----?
   
Каде можам да телефонирам? ¿D---- p---- h---- u-- l------?
Каде е следната телефонска говорница? ¿D---- e--- l- c----- d- t------- m-- p------?
Имате ли телефонски картички? ¿T---- (u----) t------- d- t-------?
   
Имате ли телефонски именик? ¿T---- (u----) u-- g--- d- t--------?
Го знаете ли повикувачкиот број за Австрија? ¿S--- (u----) c--- e- e- c----- p--- l----- a A------?
Само момент, да проверам. Un m------- v-- a m----.
   
Линијата е секогаш зафатена. La l---- e--- s------ o------.
Кој број го биравте? ¿Q-- n----- h- m------?
Најпрво морате да изберете нула. ¡P------ h-- q-- m----- u- c---!