македонски » шпански   Во банка


60 [шеесет]

Во банка

-

60 [sesenta]

En el banco

60 [шеесет]

Во банка

-

60 [sesenta]

En el banco

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиespañol
Би сакал / сакала да отворам една сметка. Qu----- a---- u-- c-----.
Еве го мојот пасош. Aq-- t---- m- p--------.
А ова е мојата адреса. Y é--- e- m- d--------.
   
Би сакал / сакала да уплатам пари на мојата сметка. Qu----- i------- d----- e- m- c-----.
Би сакал / сакала да подигнам пари од мојата сметка. Qu----- s---- d----- d- m- c-----.
Би сакал / сакала да земам извештај за сметката. Qu----- u- e------- d- m- c-----.
   
Би сакал / сакала да исплатам еден патнички чек. Qu----- h---- e------- u- c----- d- v----.
Колку се високи таксите? ¿D- c----- e- l- c-------?
Каде морам да потпишам? ¿D---- t---- q-- f-----?
   
Очекувам трансакција од Германија. Es--- e-------- u-- t------------ p---------- d- A-------.
Еве го бројот на мојата сметка. És-- e- m- n----- d- c-----.
Дали се пристигнати парите? ¿H- l------ e- d-----?
   
Би сакал / сакала да ги променам овие пари. Qu------ c------ e--- d-----.
Ми требаат US – долари. (амерички долари). Ne------ d------.
Ве молам, дадете ми мали банкноти. Dé-- b------- p-------- p-- f----.
   
Има ли овде банкомат? ¿H-- a---- c----- a--------- p-- a---?
Колкава сума може да се подигне? ¿C----- d----- s- p---- s----?
Која кредитна картичка може да се користи? ¿Q-- t------- d- c------ s- p----- u-------?