македонски » шпански   Негирање 2


65 [шеесет и пет]

Негирање 2

-

65 [sesenta y cinco]

Negación 2

65 [шеесет и пет]

Негирање 2

-

65 [sesenta y cinco]

Negación 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиespañol
Скап ли е прстенот? ¿E- c--- e- a-----?
Не, тој чини само сто евра. No- s--- c----- c--- e----.
Но јас имам само педесет. Pe-- y- s--- t---- c--------.
   
Готов / готова ли си веќе? ¿H-- t-------- y-?
Не, сеуште не сум. No- a-- n-.
Но веднаш ќе бидам готов / готова. Pe-- t------ e--------.
   
Сакаш ли уште супа? ¿Q------ m-- s---?
Не, не сакам повеќе. No- n- q----- m--.
Но сакам уште еден сладолед. Pe-- u- h----- s-.
   
Живееш ли веќе долго овде? ¿H--- m---- t----- q-- v---- a---?
Не, штотуку еден месец. No- s--- u- m--.
Но познавам веќе многу луѓе. Pe-- y- c------ a m---- g----.
   
Патуваш ли утре накај дома? ¿T- v-- a c--- m-----?
Не, дури за викендот. No- m- v-- e- f-- d- s-----.
Но се враќам веќе во недела. Pe-- e- d------ y- v-----.
   
Дали твојата ќерка е веќе возрасна? ¿T- h--- y- e- m---- d- e---?
Не, таа е штотуку седумнаесет. No- s--- t---- d--------- a---.
Но таа веќе има дечко. Pe-- y- t---- n----.