македонски » шпански   Придавки 1


78 [седумдесет и осум]

Придавки 1

-

78 [setenta y ocho]

Adjetivos 1

78 [седумдесет и осум]

Придавки 1

-

78 [setenta y ocho]

Adjetivos 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиespañol
една стара жена un- m---- v---- / m---r
една дебела жена un- m---- g---a
една радознала жена un- m---- c-----a
   
една нова кола un c---- n---o
една брза кола un c---- r----o
една удобна кола un c---- c----o
   
еден син фустан un v------ a--l
еден црвен фустан un v------ r--o
еден зелен фустан un v------ v---e
   
една црна ташна un b---- n---o
една кафеава ташна un b---- m----n
една бела ташна un b---- b----o
   
љубезни луѓе ge--- s-------a
учтиви луѓе ge--- a----e
интересни луѓе ge--- i---------e
   
мили деца ni--- b----s
дрски деца ni--- d--------s
мирни деца ni--- o--------s