македонски » шпански   Придавки 3


80 [осумдесет]

Придавки 3

-

80 [ochenta]

Adjetivos 3

80 [осумдесет]

Придавки 3

-

80 [ochenta]

Adjetivos 3

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиespañol
Таа има куче. El-- t---- u- p----.
Кучето е големо. El p---- e- g-----.
Таа има големо куче. El-- t---- u- p---- g-----.
   
Таа има куќа. El-- t---- u-- c---.
Куќата е мала. La c--- e- p------.
Таа има една мала куќа. El-- t---- u-- c--- p------.
   
Тој живее во хотел. Él s- e--- a------- e- u- h----.
Хотелот е евтин. El h---- e- b-----.
Тој живее во евтин хотел. Él s- e--- a------- e- u- h---- b-----.
   
Тој има автомобил. Él t---- u- c----.
Автомобилот е скап. El c---- e- c---.
Тој има скап автомобил. Él t---- u- c---- c---.
   
Тој чита еден роман. Él l-- u-- n-----.
Романот е досаден. La n----- e- a-------.
Тој чита еден досаден роман. Él l-- u-- n----- a-------.
   
Таа гледа еден филм. El-- e--- v----- u-- p-------.
Филмот е интересен. La p------- e- i----------.
Таа гледа еден интересен филм. El-- e--- v----- u-- p------- i----------.