македонски » шпански   Прашања – Минато време 2


86 [осумдесет и шест]

Прашања – Минато време 2

-

+ 86 [ochenta y seis]

+ Preguntas – Pretérito 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиespañol
Која вратоврска ја носеше? ¿Q-- c------ t- p------? +
Кој автомобил го купи? ¿Q-- c---- t- h-- c-------? +
За кој весник се претплати? ¿A q-- p-------- t- h-- s-------? +
   
Кого видовте? ¿A q---- h- v---- (u----)? +
Кого сретнавте? ¿A q---- s- h- e--------- (u----)? +
Кого препознавте? ¿A q---- h- r--------- (u----)? +
   
Кога станавте? ¿A q-- h--- s- h- l-------- (u----)? +
Кога започнавте? ¿A q-- h--- h- e------- (u----)? +
Кога престанавте? ¿A q-- h--- h- t--------? +
   
Зошто се разбудивте? ¿P-- q-- s- h- d--------- (u----)? +
Зошто станавте наставник? ¿P-- q-- s- h--- (u----) m------? +
Зошто земавте такси? ¿P-- q-- h- c----- / t----- (a-.) (u----) u- t---? +
   
Од каде дојдовте? ¿D- d---- h- v----- (u----)? +
Накаде отидовте? ¿A d---- h- i-- (u----)? +
Каде бевте? ¿D---- h- e----- (u----)? +
   
Кому му помогна? ¿A q---- h-- a------? +
Кому му пиша? ¿A q---- l- h-- e------? +
Кому му одговори? ¿A q---- l- h-- r--------- / c---------? +