македонски » шпански   Минато на модалните глаголи 1


87 [осумдесет и седум]

Минато на модалните глаголи 1

-

+ 87 [ochenta y siete]

+ Pretérito de los verbos modales 1

87 [осумдесет и седум]

Минато на модалните глаголи 1

-

87 [ochenta y siete]

Pretérito de los verbos modales 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиespañol
Ние моравме да ги полеваме цвеќињата. (N------- / n-------) T------ q-- r---- l-- p------. +
Ние моравме да го расчистиме станот. Tu----- q-- o------ e- p---. +
Ние моравме да ги измиеме садовите. Tu----- q-- l---- l-- p-----. +
   
Моравте ли да ја платите сметката? ¿(V------- / v-------) t-------- q-- p---- l- c-----? +
Моравте ли да платите влез? ¿T-------- q-- p---- e------? +
Моравте ли да платите казна? ¿T-------- q-- p---- u-- m----? +
   
Кој мораше да се поздрави? ¿Q---- t--- q-- d---------? +
Кој мораше да си оди рано дома? ¿Q---- t--- q-- i--- p----- a c---? +
Кој мораше да го земе возот? ¿Q---- t--- q-- c---- / t---- (a-.) e- t---? +
   
Ние не сакавме да останеме долго. (N------- / n-------) n- q-------- q-------- m---- r---. +
Ние не сакавме да пиеме ништо. No q-------- t---- n---. +
Ние не сакавме да пречиме. No q-------- m-------. +
   
Јас штотуку сакав да телефонирам. (Y-) s--- q----- h---- u-- l------. +
Јас сакав да нарачам едно такси. Qu---- p---- u- t---. +
Јас имено сакав да патувам дома. Es q-- q----- i--- a c---. +
   
Јас мислев, дека сакаше да ја повикаш твојата жена. Pe----- q-- q------ l----- a t- e-----. +
Јас мислев, дека сакаше да повикаш информации. Pe----- q-- q------ l----- a I----------. +
Јас мислев, дека сакаше да нарачаш пица. Pe----- q-- q------ p---- u-- p----. +